14:23 -
No comments


Arată-mi cum scrii, ca să-ți spun cine esti!

Analiza grafologică își propune să analizeze personalitatea omului pe baza scrisului său de mână. Ea ajută la construirea unui profil precis al persoanei evaluate, cercetând anumite trăsături sau tendințe și oferind posibilitatea de a descoperi aspecte care în rest s-ar descoperi numai cu greu sau numai cu eforturi îndelungate. În multe ţări, grafologia se practică în mod curent: în Germania, grafologii reprezintă cel mai important grup de specialişti din domeniul psihologiei. În S.U.A. funcţionează Societatea Americană de Grafologie din New York şi Societatea Internaţională de Analiză Grafologică. Stalele Unite reprezintă, ca întotdeauna, ţara recordurilor. Conform registrelor profesionale, aici există 40.000 de grafologi.
Ce ar putea spune scrisul despre o persoană? Ei bine, iată câteva aspecte de analizat:
1. Forma
.jpg)
Aceasta dezvăluie aspecte ale afirmării de sine și expansivitatea persoanei. Scrisul mare, supradimensionat (în jurul a 2 cm), dacă nu este scrisul unei persoane cu deficit vizual, reprezintă vitalitate, orgoliu, spirit euforic și entuziasm. Scrisul ce se subdimensionează treptat, rămânând ferm, pune în evidență finețe de spirit, simț critic și introspecție.
3. Continuitatea

4. Înclinația
Înclinaţia indică răspunsul emoţional al celui care scrie faţă de factorii externi. O înclinare spre dreapta (/////) indică faptul că persoana în cauză răspunde puternic la situaţiile emoţionale. Sunt persoane calde şi afectuoase, care "gândesc" cu inima. Cu toate acestea, s-a observat că adeseori cei care tind să își încline în scriere literele spre dreapta sunt oameni foarte activi sau grăbiți. Cei care au un scris vertical (|||||) încearcă să îşi menţină întotdeauna sentimentele sub control. Pentru ei raţiunea este mai importantă decât emoţiile. O persoană care scrie astfel, tinde să fie rigidă sau metodică.
Persoanele care au un scris înclinat spre stânga (\\\\\) nu îşi exprimă întotdeauna sentimentele şi emoţiile şi sunt catalogate adesea drept persoane reci şi indiferente. Literele înclinate spre stânga denotă emotivitate și rezervare.
5. Presiunea
Presiunea cu care o persoană apasă pe hârtie atunci când scrie dezvăluie forţa interioară de care aceasta dispune şi modul în care ia decizii în diverse situaţii.

6. Linia de bază

7. Marginile paginii
Fiecare margine a colii de hârtie pe care se scrie are un înțeles aparte. Tendința de a nu lăsa niciun spațiu lateral pe o foaie de hârtie indică dorința cuiva de a se apropia de oamenii din jur. Marginea din stânga arată rădăcinile și începuturile/familia sau distanța pe care o menținem față de oamenii din preajma noastră. Un spațiu larg rezervat marginii din stânga este adesea specific persoanelor timide sau foarte orgolioase. Marginea din dreapta semnifică viitorul. Partea superioară a paginii indică țelurile și ambițiile. Zona inferioară a foii de hârtie arată energia, instinctele și simțul practic.
Iată și un videoclip cu multe imagini reprezentative pentru rândurile de mai sus:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu